Jeta Ushqimi

Fëmijët që bëjnë naze në ushqim

Gripi sezonal i ka lënë të gjithë fëmijët pa dëshirë për të ngrënë, duke i bërë të humbasin mjaftueshëm peshë. Kjo është ajo që e kam përjetuar unë me vajzën time herën e fundit që ishte me grip, e poashtu po shoh që edhe nënat tjera që shkruajnë në rrjetet sociale, e kanë të njëjtin problem me fëmijët e tyre.

Pastaj, ka fëmijë të cilët pavarësisht gjendjes shëndetsore kanë mungesë oreksi ose bëjnë naze dhe nuk mund t’i hanë shumicën e ushqimeve të pasura me vlera ushqyese. Fëmijët që bëjnë naze në ushqim, në fund të ditës konsumojnë shumë pak vlera nutritive, e në anën tjetër konsumojnë shumë kalori të dëmshme – yndyrna të ngopura. Këta fëmijë mbesin ose nënpeshë ose bëhen mbipeshë. Kjo, si pasojë e konsumimit të ushqimit të shpejtë që fatkeqsisht është më i shijshëm se sa një pjatë me perime dhe drithëra.  

Por, prindërit nuk ndalen asnjëherë deri sa ta gjejnë zgjidhjen për fëmijët e tyre. Një prej zgjidhjeve më të shëndetshme dhe më të shpejta, mund të jetë sirupi me ekstrakt të rrushit nga Nutrigen, i cili përbëhet nga një formulë unike me nutrientët esencial për fëmijët që bëjnë naze (13 vitamina + 5 minerale). Një tjetër dobi e këtij sirupi, është vetë ekstrati i rrushit, që njihet si një ndër antioksidantët më të fuqishëm për organizëm.

Pa ngjyrues, ëmbëlsues ose prezervativë; krijuar nga lëngu i vërtetë i rrushit, pa shtesa artificiale. Përdoret mbi moshën 12 muaj: 1-3 vjeç nga 5 ml në ditë,  ndërsa mbi moshën 3 vjeçare nga 10 ml në ditë.

Një ndër deklaratat kryesore të prodhuesit është se ky sirup ndihmon në luftimin e mbipeshës tek fëmijët dhe ndihmon që fëmija të marrë të gjitha vlerat ushqyese që i nevojiten brenda ditës.

E gjeni në çdo barnatore.

Leave a Reply

%d bloggers like this: