Jeta

Cila është mbrotja më e mirë?

“Pushim, me fëmijët nuk ka” kanë thënë përpara, se sot është shumë lehtë. 🙂

Unë shkoj me Anikën në bregdet prej kur ka qenë 3-muajshe, dhe asnjëherë nuk ka ndodhur të skuqet nga dielli. E mbi të gjitha, kur shkoj në pushim, pushoj edhe vetë.


Cila është rutina ime? Zgjohemi rreth orës 6 në mëngjes, bëhemi gati dhe e hamë mëngjesin (nuk e di për ju, por unë e adhuroj mëngjesin gjatë kohës kur jam në pushim – është rituali i pare i ditës). Pastaj, rreth orës 7:30-8:00 jemi në plazh ku rrezitemi pa e lyer lëkurën me mbrojtës deri në ora 09:00. Prej ores 09:00 e lyej Anikën me Sebamed me faktor 50 dhe lëkurën time me Sebamed 30.

Unë e rekomandoj sprejin kundër diellit nga Sebamed. Pse Sebamed? Sepse është produkti më i sigurt në tregun tonë, me vlerën pH 5.5 dhe vitamin E që ka efekt mbrojtës nga dëmtimi prej rrezeve të diellit. Spreji fillimisht tundet para përdorimit dhe lëkura e fëmijës (prej fytyrës e deri tek gishtat e këmbëve) lyhet rreth 20 minuta para ekspozimit në diell, në mënyrë që ky sprej të ketë efektin maksimal në momentin kur fëmija ekspozohet në diell.

Sebamed është 100% brend gjerman, dmth prodhuar në një shtet ku ka vërtetë kontroll mbi produkte dhe kërkohet me rregulla strikte që ato produkte të jenë të sigurta dhe të kryejnë funksionin që pretendojnë se e kanë. Prandaj ndjehem e sigurt kur i aplikoj këto produkte, ngase e di që ky brend mbron lëkurën, rregullon vlerën pH, dhe NUK krijon irritime.

Edhe pse Anika ka kohë që nuk mban pelena, unë kam vazhduar ta përdori kremën Diaper Rash Crème, posaçërisht në bregdet për shkak të irritimeve që mund të shkaktohen në lëkurë prej rërës ose ujit të kripur të detit, e përpos kësaj edhe Baby Crème për trupin dhe Protective Facial Crème për lëkurën e ndjeshme të fytyrës – të gjitha këto pas dushit të plazhit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: