Shëndeti Ushqimi

Vitaminat në ushqimin e fëmijëve

Shëndeti i një të rrituri, rrënjët i ka në mënyrën se si është ushqyer në fëmijëri. Prandaj, sfida kryesore e prindërve është jo vetëm lindja e fëmijëve të shëndetshëm, por gjithashtu mirëmbajtja e shëndetit të mirë përgjatë rritjes.

Unë nuk e kam ditur se çfarë është frika deri sa jam bërë nënë. Gjithmonë kam qenë e vetëdijshme për ushqimin që e kam ngrënë dhe përgatitur, por kjo vetëdije ka kaluar gati ne obsesion kur kam filluar ta ushqej Anikën. Dhe kjo gjë nuk më bën më të veçantë se nënat tjera. Në fakt, kjo gjë më bën sikur të gjitha nënat tjera!

Frika nga rënia e imunitetit, mendimet e tepërta në lidhje me temën e përditshme se a ka konsumuar fëmija im sot vitamina dhe minerale mjaftueshëm, viruset dhe gripi që e ka marrë në kopsht ose në këndin e lojërave… të gjitha kto, dhe jo vetëm, më kanë shtyrë që të filloj të përdori suplemente apo vitamina shtese. Si me te sigurtat dhe me te shendetshmet, une kam perzgjedhur suplementet e brendit britanik me renome ndërkombëtare, që tani ka filluar të shitet edhe në Kosovë – Nutrigen.

Nutrigen ka disa lloje vitaminash, me funksione të ndryshme, por kesaj radhe do të shkruaj vetëm për llojin me vitaminë për ngritje të përgjithshme të imunitetit Nutrigen Vitamixin Sprinkles dhe për hekurin Ferromixin Sprinkles, që përdoret për fëmijët anemikë.

Shëndeti i një të rrituri, rrënjët i ka në mënyrën se si është ushqyer në fëmijëri. Prandaj, sfida kryesore e prindërve është jo vetëm lindja e fëmijëve të shëndetshëm, por gjithashtu mirëmbajtja e shëndetit të mirë përgjatë rritjes.

Unë nuk e kam ditur se çfarë është frika deri sa jam bërë nënë. Gjithmonë kam qenë e vetëdijshme për ushqimin që e kam ngrënë dhe përgatitur, por kjo vetëdije ka kaluar gati ne obsesion kur kam filluar ta ushqej Anikën. Dhe kjo gjë nuk më bën më të veçantë se nënat tjera. Në fakt, kjo gjë më bën sikur të gjitha nënat tjera!

Frika nga rënia e imunitetit, mendimet e tepërta në lidhje me temën e përditshme se a ka konsumuar fëmija im sot vitamina dhe minerale mjaftueshëm, viruset dhe gripi që e ka marrë në kopsht ose në këndin e lojërave… të gjitha kto, dhe jo vetëm, më kanë shtyrë që të filloj të përdori suplemente apo vitamina shtese. Si me te sigurtat dhe me te shendetshmet, une kam perzgjedhur suplementet e brendit britanik me renome ndërkombëtare, që tani ka filluar të shitet edhe në Kosovë – Nutrigen.

Nutrigen ka disa lloje vitaminash, me funksione të ndryshme, por kesaj radhe do të shkruaj vetëm për llojin me vitaminë për ngritje të përgjithshme të imunitetit Nutrigen Vitamixin Sprinkles dhe për hekurin Ferromixin Sprinkles, që përdoret për fëmijët anemikë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: