Jeta Shëndeti Ushqimi

Si t’i zëvendësojmë fidet në supë me diçka më të shëndetshme?

Supat janë ndër pjatat e para të çdo fëmije prej kur fillon të ushqehet me perime të kombinuara. Por, shumë shpesh supave me perime iu shtohen edhe fidet, të cilat përveç që e mbushin barkun, nuk kanë asnjë veti ushqyese.

Për këtë arsye, unë në supa fidet gjithmonë i zëvendësoj me oriz integral, quinoa, mel, apo ndonjë drith tjetër. Supa bëhet më e shijshme dhe më e ushqyeshme kur në vend të fideve ka drithëra të ziera.

IMG_4356

Ky është një shembull ku unë supës me perime, në 20 minutat e fundit të zierjes i kam shtuar mel. Meli zihet për 20 minuta, ndërkaq me drithërat tjera veproj gjithmonë sipas kohës së zierjes, p.sh. orizi integral kërkon më shumë kohë për zierje, andaj e lë minimum 1 orë, quinoan e lë 15 minuta, etj. – gjithmonë i zieni sipas rregullave të drithërave, varësisht cilin e përdorni.

Melin organik mund ta porositni përmes linkut: https://gj.al/CqkfYp

Ndërkaq për vetitë ushqyese të melit, lexoni ketu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: