Jeta MIM'S TRICKS

Të krijosh vetveten

Mendimi kreativ frymëzon idetë. Idetë frymëzojnë ndryshimet. – Barbara Januszkiewicz

U rrita si çdo adoleshente tjetër e viteve 2000- duke shikuar MTV dhe Junior Tv. Isha e fiksuar me Madonnen dhe mendoja me shpirtin tim Nirvanen, pastaj hyra në anën e errët të popit me Nine Inch Nails dhe në të njëjtën kohë edhe natyrën e ëmbël të Lolitës, nga Vladimir Nubakov. I pëlqeja të gjitha; muzikën, pamjet, performancën, imagjinatën dhe pata vendosur që edhe unë do të bëhem një artiste dhe do të performoja diçka timen.

Kështu që unë nisa për të punuar për ta bërë atë ëndërr të bëhet realitet.

Deri në këtë zgjim artistik, fillova të marr mësime për kitare dhe të shkruaj, proza e poezi, por duke bërë gjënë time ishte një lojë krejt tjetër. Nuk kishte asnjë rregull për të ndjekur. Duhej të vendosja për vete se cilat do të ishin shënimet/rregullat dhe hapat mi.

Kjo kërkonte një mënyrë krejtësisht të re të të menduarit

Konsumimi është i lehtë. Marrja e frymëzuar është e lehtë. Udhëzimet e mëposhtme janë të lehta. Por kur bëheni nga një konsumues në një krijues, filloni të mendoni për gjërat që nuk keni menduar më parë.

Të shkruarit u hap tek unë në një nivel krejt të ri. Ishte më i pasur dhe më interesant, dhe fillova ta çmoj shumë më tepër sesa ndonjëherë më parë. Ai u bë më i shtruar dhe shumëdimensional. Duke u bërë një krijuese dhe jo një konsumatore më ktheu nga një marrës në një prodhues. Jeta nuk ka rrjedhur vetëm mbi mua, por unë u bëra shumë e vetëdijshme për atë që po ndodhte përreth meje. Gjithçka rreth meje dhe botës sime u bë material i mundshëm/frymëzues për qëllimet e mia krijuese. U bëra gjahtare e ideve. Idetë rrinin gjithmonë në kokë gjatë gjithë kohës dhe më duhej t’i kapja shpejt, para se të më shpëtonin.Gjithçka u bë më interesante, me vetëm një hap të vogël që mora drejt mendimit ndryshe. Kam mbledhur histori, momente, ndjenja, anekdota, citime dhe shaka. Kam filluar të zbuloj emra, logo dhe ngjyrat interesante kudo. Të shkruarit, meë ndihmoi t’i shoh të gjitha anët negative dhe momentet pikëlluese të jetës sime, si diçka insipuruese gjë që e përdori edhe sot, dhe është ilaçi im, apo mënyra se si unë e kontrolloj jetën time.

Përfundimisht, unë e kam arritur ëndrrën time që të bëj diçka konkrete. Kjo nuk ndodhi me fat ose rastësisht. Kjo ndodhi për shkak të këtij ndryshimi, ndodhi kur unë mora hapin e parë.

Ndoshta unë mund të isha një nga ata që shpresonin, duke u bashkuar me rradhët e talenteve, duke menduar se dikush do të vinte dhe do të më zbulonte mua, por me shumë gjasa nuk do të dilja shumë mirë, sepse askush nuk mund të krijojë askënd, ne duhet ta krijojmë veten, dhe jetën tone e ne kemi atë fuqi.
Shkrimi ishte muza ime e parë. Më mësoi gjithçka për të qenë krijuese. Zgjoi të gjitha shqisat e mia dhe hapi botën për mua. Të bëhesh krijues ka ndryshuar mënyrën se si bëj gjithçka në jetë.
Bota është kaq e mbushur me gjëra që është shume e lehtë të rri duarkryq dhe vetëm ta konsumosh. Krijimi është i vështirë, shpejt ju bën të vetëdijshëm për mangësitë tuaja dhe mungesën e njohurive tuaja. Megjithatë, lëvizja nga një konsumator në një krijues në çdo fushë të jetës do të hapë sytë dhe shqisat tuaja për shumë gjëra interesante.
Çdo gjë është një histori. Çdo gjë mund të jetë një farë për një ide.
Ju do të bëheni pafundësisht kurioz për jetën. Bota do të bëhet më e pasur dhe një vend më interesant.
Çfarë mënyre e bukur për të lëvizur nëpër jetë, a nuk mendoni?
Sfida ime për Ju: Keni një mendim për të gjitha gjërat që konsumoni dhe doni. A janë librat, muzika, parfumet, moda? Ndoshta ju pëlqen të shikoni dikë që mund të vallëzojë me të vërtetë mirë. Apo keni deshire te gatuani. Ose ndoshta admironi dikë që e di se si të kodojë, ose të ndërtojë raftet ose të rregullojë makinat, por kurrë nuk keni menduar që do të jeni në gjendje të bëni diçka të tillë. Në vend të vëzhgimit dhe konsumimit, unë ju sfidoj që të zgjidhni një nga këto gjëra dhe të përpiqeni të bëheni krijues vetë. Pyesni dikë që t’ju tregojë se sit e beni ate. Kaloni pak kohë në tutorialin e YouTube. Bëhuni pjesë e Skillshare. Filloni me diçka të vogël dhe të thjeshtë dhe më besoni se pas një kohë do të jetë diçka e madhe e jotja dhe do të jetë diçka që nëse bëhet me gjithë qenien tënde, do të ndyshoje jetën tënde dhe të tjerëve përreth teje.

Leave a Reply

%d bloggers like this: