Jeta Shëndeti Ushqimi

Pse fëmijët duhet të konsumojnë qumësht tërshëre?

Që tërshëra është një prej ushqimeve më të shëndetshme, tashmë dihet. Por, çfarë na befason është se edhe qumështi i tërshërës është po aq i shëndetshëm dhe po rekomandohet si zëvendësim i mire i qumështit të lopës.

IMG_1711

Qumështi i tërshërës përmban më shumë vitamin A se sa ai i lopës, dhe është aq i pasur në hekur, sa që një gotë qumësht tërshëre ka 10% më shumë hekur se sasia e rekomanduar e hekurit për konsumim ditor. I pasur gjithashtu me kalcium, vitamin C, B (posaçërisht B12), D dhe E!

Lufton aneminë, është i dobishëm për lëkurë, eshtra, sistem tretës, sistem nervor, sistem imunitar dhe rekomandohet edhe për nënat gjidhënëse pasi që stimulon prodhimin e qumështit!!

Në Kosovë qumështin e tërshërës e gjeni pa problem, madje e porosisni online, pa pasur nevojë të shkoni deri në dyqan. Linku ku mund ta porosisni është ky: https://gjirafamall.com/ushqime-2

IMG_1697

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: