Jeta Ushqimi

Trëndafilat

Kjo recetë e kupëzave me mollë që duken si trëndafila, është e lehtë dhe e shijshme.

Përgatitja:

  • Brumin e ngrirë, që shitet në pothuajse secilin dyqan ushqimor, e shtrini me tëholluese edhe e preni në katrorë sa për t’i zënë në forma të muffinave.
  • Ndërkohë 4 molla i preni, i vendosni në zjarr me gjalpë, pak sheqer të kaftë, kanellë dhe arrë muskati. I leni në zjarr deri sa të zbuten dhe të karamelizohen (unë e mbuloj tiganin me kapak për t’i lënë më të lëngshme)
  • E zbrasni masën e mollave në brumin që e keni vendosur në forma të muffinave dhe i pjekni në furrë 180°C për 20 minuta.

Ju bëfshin mirë! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: