Jeta Shëndeti

Lëngjet e shtrydhura, multivitamin natyral!

Pasi që mua dhe Qupit na ka rënë imuniteti këtë vjeshtë, po përgatis çdo lloj ushqimi që njihet për ngritje të imunitetit. Numër një në listë është lëngu me rrepa të kuqe, molla të gjelbërta dhe karrota.

Këtë lëng, nana ime e përgatiste çdo mëngjes, pas tre muajsh bënim pauzë për një muaj, e pastaj fillonim sërish ta pimë për tre muaj tjerë. Kështu përmirëson pasqyrën e gjakut (shëron aneminë), përmirëson funksionimin e zorrës së trashë dhe përmbajtja e vitaminave të shumtë padyshim se ndikon në ngritjen e imunitetit.

Sot vendosa të filloj edhe unë ta përgatis për familjen time të vockël. Për 4 gota lëng, unë përdora 3 rrepa të kuqe të vogla, 3-4 molla mesatare dhe 3-4 karrota të mëdha. Në fund i shtrydha pak limon.

Ky lëng do të jetë starter i mëngjesit tonë për së paku 1 muaj. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: